‘December aftelkalender’ free printable! – Kerst

Kerstmis December aftelkalender free printable

Daar is ie weer… ‘The most wonderful time of the year’! De decembermaand komt er weer aan, de maand vol fijne feestdagen, warmte en gezelligheid! Ook voor de kindjes is dit een feestelijke, maar drukke maand. Om te beginnen met de Sinterklaasviering, daar kijken ze zo naar uit! Vorige jaar ontwierp ik voor jullie en de kids de Sinterklaas aftelkalender (welke je nog steeds gratis kan downloaden). Ook dit jaar heb ik weer een leuk DIY project voor jullie ontworpen; de ‘December aftelkalender’.

Download gratis en knutsel er op los

Om het voor de kids overzichtelijk te houden, wanneer de feestdagen plaatsvinden, heb ik een leuke December aftelkalender ontworpen, waarmee de kids uit kunnen kijken en aftellen naar de Kerstdagen! Je kunt Kerstmis December Aftelkalender free printable diy downloaden en zelf uitprinten. Let er met het uitprinten op, dat je deze passend maakt op de pagina. Zo schaalt jouw printer de download in de juiste afdrukinstellingen. Voordat je start met knutselen, dit zijn je benodigdheden:
– Pinter, perforator
– Schaar, lijm
– Touw of lint
– Potlood/stiften
– Eventueel versiering, zoals glitters of kraaltjes of gekleurd papier

 

Kerstmis December aftelkalender free printable

Hoe maak ik de feestelijke Kerstslinger van mijn aftelkalender?

Hoe leuk is het om deze aftelkalender te gebruiken als een soort-advents kalender? Nee, geen cadeautjes, maar iedere dag een cirkel uitknippen, knutselen en aan de slinger toevoegen. Het is super leuk iedere dag creatief bezig te zijn én zo heb je met de Kerstdagen je kerstslinger helemaal af. Hoe maak je de feestelijke slinger van deze aftelkalender? Ik geef je wat tips!

Stappenplan en TIPS

  • Knip de cirkels uit. Plak ze voor een nog feestelijker effect, op gekleurd papier of versier de achterkant ook
  • Maak met een perforator gaatjes in de cirkels, op het zwarte puntje bovenin, waar je ze straks aan een touwtje vast kunt maken en kan ophangen
  • Versier de afbeeldingen. Teken ze met potlood of viltstift (let dan wel op dat je niet te vaak over de zwarte printer-inkt gaat), of gebruik verf en glitters, super feestelijk!
  • Je kunt je slinger nog verder versieren met bijvoorbeeld leuke kraaltjes
  • De ronde hangers kun je vastmaken aan een lintje/touw en knoop zo iedere dag een hanger met lintje aan de slinger. Met Kerstmis is je slinger af! Een heerlijk creatief project om met de kids te doen
  • TIP: Maak een leuk pakketje voor iemand die je lief is en van creatief doen houdt! Neem een leuk (goodie)tasje, stop daar de uitgeprinte aftelkalender in, leuk gekleurd papier, wat versiering en touw. Geef dit cadeau. Zo hebben ze een leuk DIY pakketje voor de decembermaand en jij een leuk cadeau-idee.

Kerstmis inspiratie

Wil je je nog meer in de Kerstsfeer onder dompelen? Lees dan de blog eens welke ik schreef voor Christmaholic ‘Zelf Kerstballen decoreren & beschilderen’ of deze blog over een raamtekening maken. Super leuk, Christmaholic deelde deze blog met December Aftelkalender op haar website!

Kerstkaarten versturen

Natuurlijk wil ik je ook nog laten weten dat in mijn shop super leuke Kerstkaarten van mijn ontwerp te krijgen zijn! In verschillende stijlen, dus echt voor ieder wat wils. Je shopt ze hier. En wist je dat deze mooie kraft Kerstkaarten (met envelop), ook nog eens heel speciaal zijn om te ontvangen? Je kunt er namelijk cadeaulabels van knippen!

Ik wens iedereen een fijne feestmaand!!!

1 reacties op “‘December aftelkalender’ free printable! – Kerst”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


×
Product toegevoegd aan winkelwagen

Geen producten in de winkelwagen.