Kerst bingo voor tijdens Kerstdiner of gourmet

Christmaholic Blitz Ontwerpt Free Printable Kerstbingo

Als klein meisje keek ik ook altijd al uit naar de feestdagen! Kerstmis vond ik altijd zo gezellig, de lampjes in de Kerstboom en tuin, fijne familiebezoekjes, een heerlijk kerstdiner én natuurlijk de Kerstcadeautjes! Nog steeds vind ik de kerstperiode echt een heel fijne sfeervolle periode en vier deze dan ook graag met mijn gezin en mijn familie. Lees in deze blog wat voor leuks ik heb ontworpen voor de kids voor tijdens het Kerstdiner!

Het Kerstdiner

Op de twee kerstdagen eten wij altijd met mijn familie en mijn schoonfamilie. Overdag kijken we een leuke kerstfilm, spelen we en doen we voorbereidingen voor het kerstdiner. Iedereen maakt heerlijke hapjes of gerechtjes klaar en zo ontstaat er een heerlijk diner of buffet. Ook de kids zijn er gek op, want zij voelen de gezellige sfeer zo goed aan én kijken natuurlijk uit naar het moment van de pakjes uitpakken onder de boom. Je kunt er voor kiezen om de pakjes uit te pakken op Kerstochtend, zoals ze in Amerika doen. Of je pakt ze uit voor of na het eten, als het buiten al gezellig donker is.

Blitz Ontwerpt_Kerst bingo Christmaholic_kids

Kerstbingo; diner of gourmet

Natuurlijk hebben de kids een eigen gedekt plekje aan de tafel, met mooie kids-proef glazen met ‘kinderwijntje’, hun eigen bestek en leuke versiering. Om het kerstdiner voor de kids nóg leuker te maken, hebben Saskia van Christmaholic en ik een toffe Kerstbingo gemaakt. Zij zorgde voor de input, ik voor de illustraties en het ontwerp. Lees hieronder verder waar je de Kerstbingo kunt downloaden.

Blitz Ontwerpt_Kerst bingo Christmaholic_inkleuren

Hoe speel je het Kerst bingo spel?

Omdat iedereen zijn feestmaaltijden op een andere manier invult, hebben we een Kerstbingo Diner-versie en Gournet-verise ontworpen! Super leuk, jij kunt dus kiezen! En hoe speel je het spel? De kids krijgen een printable met een Kerstbingo erop. Ze mogen tijdens het diner op zoek naar de items die afgebeeld staan op de bingokaart. Vinden ze die items aan de gedekte tafel of in de woonkamer? Dan mogen ze dat plaatje inkleuren. Wanneer ze alles hebben gevonden, blijft er nog 1 illustratie over, het Kerstcadeautje. Dit is het moment waarop je de kids een cadeautje laat uitpakken! Gegarandeerd speelplezier en zoete kids tijdens het kerstdiner!

3 Tips

  • Je kunt de printables in kleur uitprinten, maar ook in zwart-wit.
  • Print de kerstbingo op een iets dikker papier uit (wat jouw printer aan kan), zodat het iets prettiger kleurt en de potloden niet door het papier drukken (op je tafelkleed) 😉
  • Gebruik je allermooiste kleuren potloden én nog leuker, je glitterpennen, kerstig toch!
  • Leg ook velletjes kerststickers klaar, zodat de kids achteraf nog verder kunnen versieren.

Blitz Ontwerpt_Kerst bingo Christmaholic_cadeautjes

Downloaden

De kerstbingo heb ik zo ontworpen, dat je het thuis kunt uitprinten op een A4 vel papier. Je kunt zowel de kerstbingo voor tijdens het diner, als voor tijdens het gourmetten los van elkaar downloaden.

Nu heb je de PDF ontvangen, en uitprinten maar!  Saskia en ik wensen jullie er heel veel plezier van en natuurlijk gezellige én lekkere Kerstdagen toegewenst!

Creatieve Kerstactiviteiten

Vind je het ook leuk om samen met de kids creatief bezig te zijn in de Kerstperiode? Lees dan eens mijn blog welke ik schreef voor Christmaholic over een Kerst raamtekening maken of zelf Kerstballen versieren! Zullen ze geweldig vinden! Deze free printable December aftelkalender helpt de kids mee aftellen naar Kerst en het overzichtelijk te houden hoe ‘lang’ het nog duurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


×
Product added to cart

Geen producten in de winkelwagen.