Logo en illustraties Little Department Store

Logo Little Department store Rotterdam kinderkleding speelgoed lifestyle Blitz Ontwerpt

Logo kinderkledingwinkel

Wat een toffe opdracht was dit zeg! Een logo voor een kinderkledingwinkel, en nog vééél meer! Via via kwam Brigitte van de kinderkledingwinkel Little Department Store uit Rotterdam, bij mij terecht. Hóe fijn mond-op-mond reclame werkt, ervaar ik gelukkig vaak. Ik kende de leuke winkel en producten al, want ik koop er zelf ook regelmatig online. Super leuk dus, én een hele eer om te mogen ontwerpen voor Brigitte!

Totaalplaatje

Deze opdracht is een perfect voorbeeld van een prachtig totaalplaatje! Brigitte wilde werkelijk álles aanpakken, (zelfs de winkelruit en het gevelbord mocht ik ontwerpen). Want, wanneer je je logo aanpast, gaat alles ‘mee’ natuurlijk. Zo’n tof proces! (Ik zal er binnenkort een leuke blog over schrijven!)
Al meerdere jaren runt Brigitte haar prachtige winkel, sinds de overname. Inmiddels was ze er aan toe, zichzelf een prachtig nieuw logo voor haar winkel ‘cadeau’ te doen. Een kinderkledingwinkel in Rotterdam (en ook online), waar ze eigentijdse en stijlvolle kleding voor kinderen van nul tot 12 jaar verkoopt. Daarbij staan comfort, kleur en plezier altijd voorop. Ook is de winkel prachtig ingericht, met leuke houten ‘huisjes’ als kledingschappen. Dit zie je allemaal terug in mijn logo-ontwerp!

Kleuren

De kleuren mochten vrolijk zijn en geschikt voor zowel jongens als meisjes, in diverse leeftijdscategoriën. Met die kleuren wist ik wel raad en heb gekozen voor een leuke combinatie. Welke ook tijdloos is en niet perse een mode-kleur, want dan kun je na een jaar weer je kleuren aanpassen 😉 De kleuren komen terug in diverse illustraties en komen ook erg tof over op de website.

Illustraties

Voor Little Department store mocht ik ook een mooie serie illustraties ontwerpen. Passend natuurlijk bij het logo. Hoe tof is het, dat je als winkel je eigen illustraties hebt en kunt inzetten in je huisstijl, online branding én winkel! Zo heb ik bijvoorbeeld een kledinghanger, een kortingslabel, tasje, hartje, lineaal (voor de maten), een cadeautje, én een auto’tje geïllustreerd dat staat voor het ‘speelgoed’. Zo kan Brigitte de illustraties inzetten bij een actie, of briefing aan haar klant, op social media en op de website!

Ansichtkaarten en meer

Een heerlijke stapel vers drukwerk, in stijl van je nieuwe logo. Wat een feest! Voor de Little Department Store mocht ik ook véél drukwerk ontwerpen en leveren. Van ansichtkaarten, bedankkaarten, felicitatiekaarten, cadeaubonnen, visitekaarten, briefpapier én 2 soorten stickers. Alle uitingen zijn nu vernieuwd en in de stijl van het nieuwe logo. Zo mooi, een compleet plaatje! Klanten zullen je herkennen bij iedere bestelling of aankoop die ze doen. Zelfs de cadeautjes worden in stijl ingepakt met mooie stickers! Én sinds kort heeft deze leuke winkel ook haar eigen bedrukt vloeipapier, om kleding mee in te pakken!

Hieronder zie je foto’s van het vloeipapier, de stickers en de canvas tassen die ik heb ontworpen voor Little Department Store. Een feest voor de klanten, om zo’n mooi ingepakt set kleding in een prachtige duurzame tas mee te krijgen. Dit soort details horen bij de beleving van het winkelen én zijn natuurlijk verwennerij. Welka klant wil dat nu niet? Zeker weten dat ze terugkomen! (De foto’s zijn gemaakt door Klik-klak Fotografie.)

Online branding

Bij een compleet plaatje hoort niet alleen de huisstijl en het drukwerk, maar ook online is het belangrijk dat alles klopt. Ik mocht voor Brigitte de online branding ook ontwerpen en zo zie ik nu steeds mooie plaatjes voorbij komen in haar stories en feed. Ieder onderwerp heeft een eigen afbeelding en met sommigen kun je juist afwisselen. Wanneer je gebruik maakt van een social media planner, kun je van tevoren zien hoe je feed eruit komt te zien om deze alvast te optimaliseren. Met een mooie en goed werkende online branding én natuurlijk de boodschap die je overbrengt aan je klant, zorg je voor een compleet totaalplaatje, zodat je potentiële klanten je steeds herkennen én je gaan onthouden en zo hopelijk 😉 je klant worden.

Website advies

Brigitte had al een bestaande webshop website in WordPress en vroeg mij of dat ik haar advies wilde geven over het implementeren van haar nieuwe huisstijl. Ik schreef een adviesrapport voor haar en zo kon zij, zoals haar wens was, zelf de wijzigingen doorvoeren. Je kunt de nieuwe website van de Little Department Store hier bekijken. Leuk ook om overal illustraties terug te zien komen.
Wil je zelf meer advies over het laten bouwen van een website? Ik bouw ook websites! Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Reactie van mijn klant:

‘Een nieuwe huisstijl kan een beetje spannend zijn. Liseth luistert goed naar je en zorgt voor een huisstijl die perfect bij je past. En als je toch nog wat koudwatervrees hebt, dan coacht ze je daar zelfs doorheen! Ik word nog elke dag blij als mijn logo zie. En het is een feestje om met jou samen te werken!’

Wil je ook meer weten over het laten ontwerpen van een nieuw logo, en/of huisstijl & branding, illustraties of meer? Neem gerust contact op, ik help je graag!

Levering: logo kinderkledingwinkel, huisstijl, branding, illustraties, divers drukwerk, cadeaubonnen, stickers, vloeipapier, canvas tassen, website-advies, gevelreclame en belettering (en binnenkort nog meer leuks!)

Onderstaande foto’s van de gevel en tas door Klik-Klak fotografie.

 

 

×
Product added to cart

Geen producten in de winkelwagen.