Logo DigIQ (voor Universiteit van Amsterdam)

Logo DigIQ onderzoek Universiteit van Amsterdam Blitz Ontwerpt

Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam heeft na het doen van een onderzoek een tool ontwikkeld waarmee alle Nederlanders van tien jaar en ouder hun ‘DigIQ’ kunnen testen. Je DigIQ is wat je als gebruiker ‘kunt’ online en wat je ‘weet’ over het internet en ik mocht de vormgeving van dit prachtige project verzorgen! Wát een feest! Mijn taak als grafisch ontwerper en illustrator was om de hele test ‘beter te begrijpen’ te maken. Visueel de teksten ondersteunen zodat, wanneer deze niet volledig begrepen wordt, de gebruiker er alsnog goed doorheen kan lopen. En waar lukt dat beter mee dan illustraties! Voor dit project heb ik het logo, de huisstijl, het ontwerp van de website en de illustraties ontworpen.

Geschikt voor vele doelgroepen

Een interessant onderdeel van het hele ontwerpproces voor DigIQ was het juist kiezen van de kleuren, vormgeving, lettergrootte en illustraties, omdat we te maken hebben met vele doelgroepen onder de gebruikers. Zo moet alles goed leesbaar en te begrijpen zijn voor jongeren vanaf 10 jaar, volwassenen en ouderen. Ook moesten de kleuren goed zichtbaar zijn voor mensen die kleurenblind zijn. Ik heb hierbij ook contact gezocht met iemand die kleurenblind is, en het kleurenpalet dusdanig aangepast en bruikbaar gemaakt dat het voor iedereen goed zichtbaar is. Het kleurenpalet dat ik samenstelde voor dit logo zie je onderaan op deze pagina.

Er mocht in zijn totaliteit een positieve sfeer ontstaan in de vormgeving van dit project. De DigIQ test is er niet om mensen een cijfer te geven van hoe goed of slecht ze presteren, nee, het is positieve feedback met daarin fijne tips waar je iets van kunt leren. De op maat adviezen zijn op éénieders testresultaat gebaseerd, dit hebben we in een handig systeem samengevoegd en vormgegeven.

Logo DigIQ met huisstijl, website en illustraties

Zoals ik eerder omschreef heb ik voor dit project ook de huisstijl, het ontwerp van de website en de illustraties ontworpen. Het logo zie je hierboven. De website bekijk je hier en de illustraties en iconen voor DigIQ op deze pagina. Hieronder alvast een sneak-peek! Evenals de ansichtkaart die ik voor de testers van de DigIQ test mocht ontwerpen. Wil jij mij ook laten ontwerpen voor jouw bedrijf? Neem gerust contact op voor meer informatie!

Fijne samenwerking

In dit mooie project wil ik ook even de personen bedanken, waarmee we de DigIQ hebben neergezet. Projectleiders Jessica en Dian, thank you! Webbouwer Ivan van Wolfproductions en Jeroen ook! Prachtig werk neergezet met zijn allen! Het was fijn én gezellig samenwerken met jullie.

Reactie van mijn klant:
1. ‘Wat zijn we blij met het ontwerp van ons logo, huisstijl, website én illustraties die Liseth voor de DigIQ heeft gemaakt! We zijn niet alleen enthousiast over het eindresultaat – waar we overigens heel veel complimenten over krijgen – maar ook over het proces. Liseth is erg betrokken, betrouwbaar en bijzonder creatief. Veel dank en tot een volgend project, Liseth!’
2. ‘Super lucky to have collaborated with Liseth to make our vision a reality.’

×
Product added to cart

Geen producten in de winkelwagen.